Integritetspolicy

MPP Sverige AB – Integritetspolicy

På samma sätt som för samhället i stort har MPP Sverige AB tillsammans med sina kunder, medarbetare och leverantörer påverkats av den ökade digitaliseringen och globaliseringen som medfört en väsentlig ökning av spridningen av personuppgifter.

Digitaliseringen innebär ökade möjligheter, men också ett större behov av skydd för varje persons integritet. I linje med detta är syftet med denna policy att beskriva de övergripande principer som ska gälla för all behandling (insamling, användning, lagring och radering) av personuppgifter.

Målet med denna policy är att säkerställa att MPP hanterar personuppgifter i enlighet med EU:s Dataskyddsförordning (även känd som GDPR – General Data Protection Regulation) tillsammans med övrig nationell och internationell lag, så att våra kunder, leverantörer och kollegor kan känna sig trygga med vår och våra samarbetspartners hantering av personuppgifter.

Dataskyddsförordningen trädde i kraft den 25:e maj 2018. Förordningen har stora likheter med Personuppgiftslagen (PuL) som den ersatte, samtidigt som den ställer högre krav på att alla typer av organisationer behandlar personuppgifter på ett korrekt sätt.

Cookie-information till dig som användare

På vår webbplats används cookies. En cookie är en liten fil som webbplatser som du besöker skickar till din webbläsare. På så sätt kan webbplatsen komma ihåg information om ditt besök, som vilket språk du vill använda och andra inställningar. Det underlättar vid nästa besök, och webbplatsen blir mer användbar. Cookies spelar en viktig roll, och utan dem skulle du förmodligen bli ganska frustrerad när du använder webben.

De cookies som vi använder oss av är så kallade tredjepartscookies, i det här fallet rör det sig om Google Analytics. Google Analytics är ett analysverktyg som hjälper oss att förstå hur du som besökare använder vår webbplats samt hur vi kan förbättra upplevelsen för dig som besökare. Google Analytics använder huvudsakligen cookies från vår webbplats för att rapportera om interaktioner på vår webbplats. Dessa cookies lagrar information som inte är personlig och de vidarebefordrar inte information från vår webbplats till andra domäner.

Vill du veta mer om hur Google Analytics och dess cookies fungerar kan du läsa mer här.