Vår historia

Historien bakom MPP

När vi startade företaget i Kungälv, 2004, låg fokus på metall- och plastprodukter – därav namnet MPP. Ett oväntat möte med chefen för en av våra samarbetspartners skulle dock komma att leda till en ordentlig kursändring, och ett kliv in i en för oss ny bransch.

En dag fick vår VD Marcus ett oväntat telefonsamtal från det brittiska tankföretaget Westerns (numera Western Globals) VD. Western var vår partner vid den här tiden, men denna gång handlade det om ett samarbete av lite annan natur. VD:n, som befann sig i Sverige för att hälsa på sin svärson, hade fått motorstopp i Göteborg, och behövde bogserhjälp. Marcus kom till undsättning, och tog hem engelsmannen och dennes bil till villan på Hisingen.

Över en fika kom de att prata mer om Westerns verksamhet. Marcus fick se broschyrer och annat produktmaterial, och fick frågan om han inte ville gå in som återförsäljare. En överenskommelse slöts, och MPP blev återförsäljare (kort därpå även tillverkare) av Westerns produkter i Sverige.

Några år senare, när företagen gick skilda vägar, hade vi lärt känna den bransch som tidigare varit okänd för oss. På den här tiden var de flesta tankar betydligt mer primitiva än idag, ofta farmartankar helt utan invallade tank-i-tank-funktioner eller effektiva skyddsanordningar, till exempel. Vi är stolta över att kunna konstatera att MPP bidrog till att bryta mönstret vad gäller dieseltankar och bränslehantering i Sverige och Norden; från ofta gammalmodiga och miljöskadliga tankar till säkra och smidiga produkter, anpassade efter kundernas varierande behov.

Genom att ha en nära kontakt med våra kunder får vi uppslag till nya lösningar och upplägg som bidrar till att underlätta deras dagliga arbete. Att vi fått lära oss bränslehanteringsbranschen från grunden tror vi bara är positivt. Vi har behövt utvecklas tillsammans med våra kunder. Detta har gett oss en mycket god förståelse för vad moderna bränsletankar, cisterner, dieselstationer och andra drivmedelsanläggningar faktiskt kräver. Detta gäller allt från funktioner och formgivning till certifieringar och lagkrav.

Idag är vi marknadsledande på vårt område i Sverige, och arbetar kontinuerligt med att vidareutveckla vårt produktsortiment och tjänsteutbud, för att på så sätt kunna vara det självklara valet för bränsletankar i Norden.